top of page
Søk

10 år bak mål med kamera

Gjensyn med Lillestrøms suksess-epoke


Fotograf Rune Myhre står bak blinkskuddene i boken «10 år bak mål» som nå er utgitt på Kolofon Forlag.


1977 var året da Lillestrøm vant alt i norsk fotball. Dette året begynte også Dagblad-fotograf Rune Myhre å følge Lillestrøm Sportsklubb. Denne fotoboken inneholder derfor unike blinkskudd fra hans 10 år som fotoreporter bak mål.


LANSERING og gratulasjoner til fotograf Rune Myhre, som nå har utgitt sin blinkskudd-bok «10 år bak mål» - en visuell reise gjennom Lillestrøms fotballhistorie i tiåret fra 1977 til 1987, publisert i samarbeid med Mottaket Media AS på Kolofon Forlag (Foto: Martin Finholth).Fotballhistorie

Utgivelsens undertittel er «Lillestrøm Sportsklubb 1977-1987, en visuell reise av fotograf Rune Myhre». Det er altså et begivenhetsrikt tiår for Lillestrøm som her dokumenteres og gjenoppleves i bilder.


I sentrum av begivenhetene i dette tiåret sto i første rekke Tom Lund. Først som tidenes beste norske fotballspiller, og deretter som trener for laget som fortsatte å hente pokaler til Åråsen.


«10 år bak mål» beskriver en periode der fotballhistorie ble skrevet på Romerike. LSK vant både serie og cup flere ganger. Krumtappen, fotballspilleren og treneren Tom Lund var av stor betydning, men mange flere har selvsagt også æren for at Lillestrøm vant og vant, og en lang rekke av dem har fått plass i boken.


Samarbeid

Det er Mottaket Media AS som har finansiert boken og som står bak utgivelsen, i samarbeid med fotograf Rune Myhre.

Selskapet er ellers kjent for produksjonen av podkasten «Harde Mottak», der programleder Lars Raastad og hans faste makkere Trym Hogner og Patrick Ween dekker klubbens oppturer og nedturer. I skrivende stund har folkene bak passert podkast nummer 100.


En rekke sponsorer og støttespillere har også bidratt for å kunne realisere bokutgivelsen: Romerike Sparebank , advokatfirmaet Mageli DA, Åråsen Eiendom AS, Martins Pub, Kanari-Fansen Lillestrøm, advokatfirmaet Halvorsen & Co, Cloudberries og Breidablikk Eiendom AS.
Comentarios


bottom of page