top of page
Søk

86-åring gjør ære på Mr. Nobody og andre ukjente

Forfatter Bjørn Moe er aktuell med sin andre novellesamling, denne gangen under tittelen «Mr. Nobody».


Boken er en revidert utgave av novellesamlingen «Møter med folk», som ble utgitt på Kolofon Forlag i 2014.


Forfatteren gir ut sin andre bok i en alder av 86 år.

MR: NOBODY: I sine noveller gjør Bjørn Moe møter med mennesker til litterære figurer (Foto: Stig Nilsson).


De ukjente

– Det handler om de som er ukjente for offentligheten og som folk flest ikke kjenner og vet hvem er, sier forfatter Bjørn Moe om novellesamlingen, og legger til:


– Det handler dessuten om enkelte menn og kvinner og hendelser som kommer tilbake i tankene våre mange år i etterkant. Minner som det ikke har vært mulig eller ønskelig å glemme. Det handler om arbeidsfolk og arbeidsplasser fra den tiden jeg fortsatt var ung, og det handler om en ei idrettsjente som vant uten å være først i mål. Det handler om å være stor som liten.


Setter spor

Bjørn moe sier disse møtene med mennesker ofte setter spor i oss som påvirker vår væremåte. I all sin ubetydelighet vil disse menneskene og hendelser bli husket, mener han.


– Jeg vet det er nostalgi fra en tid som er tilbakelagt. Men det blir som de gode sanger og melodier fra ungdomstiden. De blir heller ikke glemt. Slik er nå engang vi mennesker, også jeg. Noen ganger er det også slik at det føles riktig å kaste et blikk bakover i tiden og minne oss selv på at andre har hatt en tyngre hverdag og et annet liv enn oss selv. Det er slike minner jeg har forsøkt å sette på papiret, sier Moe.


Bedriftsøkonom

Bjørn Moe er født i 1936 i Oslo, og er utdannet bedriftsøkonom fra BI. Han har hatt en lang yrkeskarriere i norske og utenlandske bedrifter, blant annet i Jøtul, og som økonomisjef i J.L. Tidemanns Tobakksfabrikk. I dag er Bjørn Moe bosatt i Drøbak.コメント


bottom of page