top of page
Søk

Den imponerende båtkunstneren

Jan Herman Linge (1922-2007) er en av Norges mest kjente båtkonstruktører og en internasjonalt anerkjent designer med en imponerende merittliste av båtkonstruksjoner i ulike sjangere.


Linge er kjent for å ha konstruert og designet mange suksessfulle båter, både for motor og seil.

HER ER båtkunstneren Jan Herman Linge avbildet ved Hankø Yacht Club sammen med Solingen en gang på 1970-tallet (Foto: privat).


For båtlivets skyld

Denne høsten er forfatter Jørgen Sommerfeldt-Colberg bokaktuell med en grundig og spennende bok om mannen som hadde et folkelig, bakenforliggende motiv: Sentralt hos Jan Herman Lingen sto et sterkt engasjement for at folket skulle ha mulighet for å oppleve båtlivet.


Seilbåtene Soling og Yngling er internasjonale regattabåter og har tidligere vært egne OL-klasser. Fjordling og Wesling er blant noen av de mange folkekjære motorbåtene. Linge forenet det klassiske, minimalistiske, funksjonelle og tidløse, uten unødvendige elementer og motepregede løsninger.


Kunst og vitenskap

Med bred konstruksjonskunnskap og respekt for elementene var han en båtkunstner som på oppsiktsvekkende vis forenet kunst og vitenskap.


I denne boken følger vi Linges liv og virke som konstruktør og designer. Som motstandsmann under 2. verdenskrig, ivrig student, som ung konstruktør i nystartede bedrifter, og til rettsalen i kampen for sin opphavsrett. Vi blir kjent med de ulike konstruksjonene, og de mange båtmodellene er illustrert med tegninger, fotografier og illustrasjoner.


Comments


bottom of page