top of page
Søk

Der sannheten dør

Oppdatert: 17. des. 2019

En thriller som gir begeistring, men også gåsehud

Forfatteren, Michael Cross tar oss med til et ukjent rom, et sted der kyniske maktmennesker kombinerer økonomisk begjær med ekstreme maktbehov. Når det hele til slutt blir mikset med statens enorme militære ressurser blir det både skremmende og ikke minst farlig.

For denne boken handler da også om konspirasjon, men ikke hvilken som helst. Vi skal tilbake i tid, der terrorangrepene i New York og Pentagon danner et dystert og røyksløret bakteppe for handlingen. De dramatiske hendingene blir blandet med en fiktiv historie som til sammen utgjør handlingen i romanen

Hovedpersonen, John Brodie er hverken alkoholiker eller narkoman, men er derimot en godt trent ex. soldat som vet å ta vare på seg selv. Den forhenværende krigeren og etterretningsagenten blir uforvarende dratt inn i handlingen, blir et vitne som skal ryddes av veien. Vi følger så bokheltens vei gjennom denne historien, der overlevelse til slutt bli det primære målet.

Men selv om handlingen fremstår både dramatisk og voldelig er det også plass til noen romantiske øvelser for helten og hans kjære. De emosjonelle utfluktene bidrar til å myke opp det maskuline inntrykket, noe som gjør romanen til et underholdende og ikke minst spennende alternativ for alle lesere.

Plottet:

For å si det enkelt så er det kort mellom høydepunktene i denne romanen, der de overraskende handlingene sammen med spektakulære attentat og drap blir fyldig beskrevet. Likene hoper seg da også raskt opp, spesielt etter at helten tar til våpen for å forsvare seg.

Parallelt med heltehistorien blir det konspiratoriske plottet avslørt for leseren. De bakenforliggende handlingene, som for øvrig strekker seg over år er godt forankret til resten av historien og avsløres i raskt tempo. Det hele serveres i passende mengder gjennom romanen, og gir til slutt leserne det komplette bildet.

Romanen:

«Der Sannheten Dør» er utvilsomt tidsriktig timet, forfatteren treffer nærmest perfekt den konspiratoriske bølgen og rir den helt hjem. Romanen er gjennomført neglebitende og spennende, med til dels glimrende språkbruk og fortellerkunst, noe som gjør at vi blir revet med alt fra første side.

Også de av leseren med behov for detaljer vil finne romanen interessant, det meste av våpen, biler, fly blir konkretisert og detaljert presentert, noe som gir romanen dybde, og mer troverdighet.

«Der Sannheten Dør» er en godt gjennomført roman som absolutt kan anbefales til alle som liker krim- og thriller sjangeren.

Vi ser med forventning frem til neste bok fra Michael Cross.

1 commento


Hei. Fer sannheten dør: Kjempet meg gjennom ti sider, forferdelig, oppstyltet språk, gramatikkfeil i fleng. Total bom.

Vh Bjørn

Mi piace
bottom of page