top of page
Søk

Guru med vedisk kunnskap for vår tid

Oppdatert: 9. apr. 2022

Boken til den vediske guruen Prashant TriVedi introduserer leseren for en åndelig verden som er både annerledes og spennende.


I boken «Skriftene for nåtiden», utgitt på Kolofon Forlag, gir forfatteren oss innsikt i vedisk kunnskap og mytologi beregnet på nåtiden.

VEILEDER: Prashant Trivedis nye bok «Skriftene for nåtiden» gir innsikt i vedisk kunnskap (Foto: Privat)


Eldgammel mytologi

Med «Skriftene for nåtiden» blir leseren kjent med P’s Saga – eller Prashant TriVedi som han heter, og den kunnskap han formidler om den gamle, vediske mytologien. Den bygger på innholdet i de såkalte Vedaene, som senere bidro til utviklingen av hinduismen og hinduistisk mytologi.


Vedaene er de eldste hellige skriftene i India, og Veda-samlingene er en del av hinduistiske Shruti, som på sanskrit betyr «det som blir hørt».


Natur-forbindelse

Prashant TriVedis utgivelse er en episk bok, der leseren kan få økt forståelse av verden, seg selv, sin egen kropp og av sider ved sinn og sjel. Mange av tilværelsens essensielle temaer berøres og forklares.


– Dette er kunnskap hvert menneske trenger, sier guruen.


Trivedi er født i Karnataka, en delstat sørvest i India. Han har reist jorden rundt, og er åndelig veileder, forfatter og musiker - og lever i nær tilknytning til naturen.


– Jeg kan personlig se de eldgamle tidløse historiene fra alle deler av verden komme til liv, sier Trivedi. Ved hjelp av musikk han selv spiller, hevder han at naturen reagerer ved å lage regnbuer, solsløyfer og mye mer, til og med regn, stormer og lyn i områder som har vært tørre i årevis.


– En ekte guru, opplyst, høyere eller guddommelig, kan alltid gjenkjennes av sin forbindelse til elementene og naturen, sier Prashant Trivedi.


Spres i Norge

Det er hans disippel Aferdita Zaja som i samarbeid med flere har administrert at Prashant TriVedis tanker og opplevelser nå er utgitt i bokform på norsk. Fra før av foreligger guruens bok på flere språk, blant annet engelsk og spansk.


Aferdita Zaja praktiserer LotusOcean-meditasjon og sprer kunnskap om TriVedi i Norge. Hun har ellers utgitt boken «Universets mystiske visjon og det norske språket» (2018). Den inneholder en fullstendig etymologi (ordhistorie) til mer enn hundre norske ord.


Zaja kommer fra Albania, er bosatt i Norge, der hun arbeider som sivilingeniør med fordyping i konstruksjonsteknikk, bygg og anleggsteknikk.

Comments


bottom of page