top of page
Søk

Stinn brakke på Litteraturhuset

Publikum og forfattere koste seg godt sammen på Litteraturhuset i Oslo torsdag kveld.


Det var rett og slett stinn brakke i lokalet, og utmerket, litterær stemning.

LYDHØRT: Publikum fikk et fint møte med noen av Kolofons forfattere (Foto: Stig Nilsson).


Med programleder Jan Kærup Bjørneboe i spissen fikk de fremmøtte spennende litterære møter med fire av Kolofons forfattere som har nye bøker i år:


Fire sjangere

Birgitte C. Huitfeldt, Gunnar Mathisen, Emma Manin og Jon Arne Corell lanserte sine bøker, og fortalte litt om seg selv og om hvorfor de skriver.


Birgitte C. Huitfeldt er i år aktuell med sin fjerde bok, den engelske versjonen av boken Usensurert, som kom i 2017, har nå fått tittelen Unsencored.Emma Manin er i år aktuell med Mysteriet i veven, hennes andre roman.Gunnar Mathisen er ute med sin niende bok, den første i en trilogi.


Romanen Ambassadøren er et spennende innblikk i bakrommene der klimaforhandlinger og storpolitikk utøves.Musikkinnslag

Jon Arne Corell har tidligere utgitt to kriminalromaner, men er i år bokaktuell med første bind i en ny biografi om Rudolf Nilsen, arbeiderklassens poet.


Corell er ellers velkjent visesanger, særlig har hatt vært opptatt av Rudolf Nilsens dikt, som han har satt musikk til.


Publikum fikk en smakebit da Corell ga til beste ett av de tonesatte diktene.LITTERÆRT: Programleder Jan Kærup Bjørneboe og forfatterne Jon Arne Corell, Emma Manin, Birgitte C. Huitfeldt, professor Vidar Gundersen og forfatter Gunnar Mathisen (Foto: Stig Nilsson).


Hjernen

Programleder Jan Kærup Bjørneboe lider av Parkinsons, og presenterte for publikum professor og nevrolog Vidar Gundersen. Professoren er spesialist på denne sykdommen, og har ellers god greie på hjernens funksjoner.


Han snakket blant annet om: Hva skjer med hjernen når vi leser, skriver eller lytter til musikk? Og om hvorfor André Bjerke var genial.


Gledelig

Arrangementet var det tredje i serien av årets bokbad fra Kolofon Forlag, som har vært arrangert på litteraturhusene i Oslo og Trondheim.


Forlagssjef Widar Løw Trondsen fortalte om hvordan du kan leve ut drømmen ved å utgi din egen bok på Kolofon Forlag.


- Det er svært gledelig at interessen for litteratur fortsetter å være stor, og det er godt å se at de skrivende endelig får møte sine lesere igjen, etter en lang, lang pandemi. Vi er derfor godt fornøyd med våre tre Kolofonbad hittil i år, sier forlagssjef Widar Løw Trondsen.Comments


bottom of page