top of page
Søk

Knuteleif er på ferde

Har du strevd med knuter i håret, må du nok regne med at det er Knuteleif som har vært hjemme hos deg.


Den første historien om dette merkelige vesenenet er nå ute i bokform. Det er Fredrikstadforfatteren Thomas Andre Andersen som har lansert sin første barnebok: «Knuteleif og balsamhåret».Hege Terese Fjæra er illustratør, og har dermed hjulpet til med å skape det visuelle inntrykket av denne splitter nye figuren.


Magiske krefter

Har du noen gang lurt på hvorfor du får knuter i håret, spesielt når du våkner om morgenen? spør forfatter Thomas Andre Andersen. Det har du sikkert. Sånne knuter er jo nesten umulig å få ut. Selv ikke verdens beste kam eller børste klarer å gre dem ut!


Har du det slik, har du nok også hatt besøk av Knuteleif!


Hvis du ikke har hørt om ham før, er ikke det så rart, for Knuteleif er bitteliten, har magiske krefter og er stort sett ute og knytter knuter om natten når alle barn og voksne sover.


Her kan du lese mer om «Knuteleif og balsamhåret»


DEBUTERER: Thomas Andre Andersen har skapt et univers med Knuteleif i sentrum (Foto: Privat)


Forfatteren forteller at idéen til Knuteleif kom en kveld for snart ni år siden. – Datteren min, Isabelle, var den gang bare tre år, sto på badet klar for å gå i seng. Jeg skulle bare børste håret hennes, men det viste seg å være en nesten umulig oppgave. Håret hennes var fullt av knuter, forteller Andersen.

– Det første jeg tenkte var: «Her har Knuteleif vært». Det gjorde at Isabelle spurte: «Hvem er Knuteleif pappa?» Den kvelden kom Knuteleif til live.

Commenti


bottom of page