top of page
Søk

Mystisk adventsgjest og spenning for de små

Det kommer en mystisk adventsgjest på besøk til Petrine og Puselus, og det er bitte litt skummelt.


De to bor på et lite småbruk i Nord-Norge og har det kjempefint, men så dukker det opp både mystiske spor, en flaskepost og en rød lue …


MARIT HAMMER er ute med barneboka «Petrine, Puselus og den mystiske adventsgjesten» (Foto: Rune Furuhatt, Avisa Hemnes).


Gammel drøm

Marit Hammer (54) kommer fra Hemnesberget, men er nå bosatt på et småbruk på Nesna i Nordland, sammen med sin mann, barn, fosterbarn, høner, kalkuner, ender, sauer og en katt.


Nå debuterer hun som forfatter, med barneboka «Petrine, Puselus og den mystiske adventsgjesten».


– Hvorfor en barnebok?


– Jeg har i grunnen drømt om å bli barnebokforfatter hele livet. Mine idoler i oppveksten var Anne Cath Vestly og Astrid Lindgren. Jeg ville liksom bli som dem, men så gikk tiden, motet sviktet og det var så mye annet å gjøre, sier Marit Hammer.


– Men så?


– For tre år siden tenkte jeg at jeg bare fikk se å komme i gang med å skrive noe. Først begynte jeg på noe for voksne, men plutselig kom ideen som i stedet ble til denne barneboka, sier Hammer.


Boken er illustrert av hennes søster Aina Kristindatter Hammer.


– Vi har alltid holdt på sammen på den måten. Jeg fortalte, og min søster tegnet til, forteller forfatteren.

Flere lag

Boka er myntet på barn i alderen tre til ni år. Mysteriet som skal løses er: Hvem er den mystiske adventsgjesten, og hva har vedkommende å gjøre på småbruket til Petrine og Puselus?


– Men den kan leses på flere måter. Fortellingen handler også om at det kan være skummelt å oppleve noe nytt. Den handler også om inkludering, og om å ta farvel, sier forfatteren.


Utgivelsen har allerede gitt mersmak. Marit Hammer har planene klare for bok nummer to, med de samme figurene, men med et helt annet tema.


– Den kommer til å handle om bier og honning og sånt. På den måten håper jeg å fortelle barna om bienes viktige rolle i naturen, og om hvordan honning blir laget, sier Marit Hammer.

Comments


bottom of page