top of page
Søk

Ny bok lå allerede på 221 hotellrom

Da Wenche Lie Giæver lanserte sin bok om Lucy og Per Krohg på Kafé Lucy torsdag 8. september, lå den allerede på nattbordet i 221 rom på hotell Sommerro i Oslo.


Petter Stordalens nye hotell er realisert i de tidligere lokalene til Oslo Lysverker, der kunstneren Per Krohg i 1930 fikk oppdraget med utsmykkingen av elektrisitetsverket i Sommerrogata i Oslo.


EKSKLUSIVT: Ett av rommene i hotell Sommerro, der mer enn 220 gjester vil finne boken om Lucy og Per Krohg på nattbordene (Foto: Lars Petter Pettersen).


Per Lasson Krohg (1889-1965) var sønn av malerne Christian Krohg og Oda Krohg, og han giftet seg etter hvert med aktmodellen, artisten og galleristen Lucy Vidil (1891-1977).


Historien om Lucy og Per

Nettopp i dette hotellet lanserte journalisten og forfatteren Wenche Lie Giæver sin bok «Lucy og Per Krohg» som har undertittelen «Kunsten – Kjærligheten – Dramaet», nærmere bestemt på Kafé Lucy.


Programmet åpnet med historien om franske Lucy Krohg, født Vidil, der tilhørerne ble gjort kjent med hennes bakgrunn og virke.


BOK OM KUNSTNERPAR: Forfatter og journalist Wenche Lie Giæver har utgitt boken «Lucy og Per Krohg , Kunsten – Kjærligheten – Dramaet» på Kolofon Forlag (Foto: Tina Kruse).Kunstverk og musikk

Omvisning blant Per Krohgs unike vegg- og takmalerier på Sommerro, endelig restaurert og tilgjengelig for et bredt publikum, var også blant postene på programmet.


Det ble også bokbad i salongen «To søstre». Journalist Elin Ruhin Gjuvsland intervjuet forfatter Wenche Lie Giæver om hennes interesse for Lucy og Per Krohg og deres kunstnerliv. Boken om Lucy og Per følger paret fra ung forelskelse i kunstnermiljøet i Paris og gjennom et ekteskap som utviklet seg til et trekantdrama.


Pianist David Skinner satt ved flygelet. Publikum fikk høre musikk fra 1920- og 1930-tallets Paris, og han akkompagnerte jazzsangerinnen Majken Christensen.


Film, TV og avis

Wenche Lie Giæver (f. 1943) er utdannet innen film- og TV produksjon fra NRK og har journalistutdanning fra Norsk Journalisthøyskole.


Mesteparten av yrkeslivet har forfatteren arbeidet i NRK med dokumentarprogram blant annet i Brennpunkt-redaksjonen og med reportasjer i helsemagasinet Puls, avbrutt av ti år som journalist i Aftenposten.


Dette er hennes første selvstendige bokprosjekt.コメント


bottom of page