top of page
Søk

Ny høstkrim med handling i Sogn

Siril Thorsen (44) fra Vik i Sogn har oppfylt sin bokdrøm.


Nå debuterer hun med krimromanen «Gemini» på Kolofon Forlag. Den lanseres for presse og inviterte lørdag 22. oktober, og har offentlig lansering onsdag 26. oktober.

DEBUTERER: Siril Thorsen har skrevet sin første krim, med handling lagt til hennes hjemtrakter, Vik i Sogn. I dag bor hun i Fosnavåg (Foto: privat).


Fra Sogn til Møre

Den nybakte forfatteren er født og oppvokst i Vik i Sogn. De senere årene har hun vært bosatt i Fosnavåg i Møre og Romsdal, sammen med ektemann og fem barn.


Av yrke er hun lærer, er utdannet adjunkt, og med lang fartstid som lærer i ungdomsskolen. I dag arbeider hun sammen med sin mann i eget firma som produserer båter til oppdrettsnæringen.

FØRSTE, offentlige lansering finner sted 26. oktober, og den andre 29.oktober.


Lokal handling

I hennes debutroman møter vi hovedpersonen Solveig Feden . Hun jobber som kommunepsykolog i Vik i Sogn og har lagt bylivet i Bergen bak seg etter samlivsbruddet. Nå satser hun alt på en ny start i en ukjent bygd der alle kjenner alle og et rykte har lynets fart.

En kveld blir en 17 år gammel gutt funnet drept ved Verket. Som en del av kriseteamet blir Feden innkalt, og den ferske lensmannen Tøger Baade oppdager raskt at hun sitter på en kompetanse som er helt avgjørende for saken ...

Comments


bottom of page