top of page
Søk

Utga bok og går til sak mot myndighetene

Stappfullt hus og meget lydhørt ved boklansering på Litteraturhuset i Oslo 15. september.


LANSERT: Stig Asplin kjemper med både bok og rettssak mot helsemyndighetene (Foto: Stig Nilsson).


Straff og fordømmelse

Boklanseringen ble også strømmet direkte fra Litteraturhuset og til Kolofon YouTube.


Straff og fordømmelse, fremfor hjelp. Det er noe av hovedessensen i Stig Asplins kamp når han beskriver norske holdninger overfor tunge misbrukere.


Han kjemper også for å få opphevet vedtaket som fratok ham retten til å skrive ut A- og B-preparater, og dermed forhindret ham i å gi noen av dem som trenger det mest både omsorg og muligheter for å leve et verdig liv.


Trygge rammer

Han håper derfor boken og rettssaken vil skape debatt i offentligheten, og at holdninger endrer seg i forhold til hvordan samfunnet best kan hjelpe noen av dem som sliter mest.


-Noe av det viktigste er å gi dem den hjelpen de trenger innenfor et system der vi kan kontrollere hva pasientene får, så de slipper å leve som kriminelle og kjøpe dop på gaten som de ikke vet hva inneholder, mener Stig Asplin.


Stort fremmøte

Kolofon Forlag og eBokNorden var også godt representert på lanseringen, sammen med representanter for det politiske Norge, Kirkens Bymisjon, leger og helsearbeidere og personer som har fått hjelp av og har samarbeidet med Stig Asplin.


Lokalet der lanseringen ble avholdt var fylt til randen, og den tidligere fastlegen, og nå nybakt forfatter, fikk både faglig, politisk og stor allmenn støtte.


GODT fremmøte på Litteraturhuset I Oslo (Foto: Stig Nilsson).


DIREKTE: Litteraturhuset strømmet lanseringen direkte til Kolofon YouTube (Foto: Stig Nilsson).


KOLOFON FORLAG på lansering av Asplins bok "Uforsvarlig behandling". Forlagssjef Widar Løw Trondsen, produksjonsansvarlig Vibecke Marsdal og eBokNordens leder, Thomas Barsnes (Foto: Stig Nilsson).

Comments


bottom of page