top of page
Logo Kolofon Forlag

«Jeg var med å starte denne reisen, og har ikke angret en dag»

Magne Asphol 

Trommeslager

Arve Sigvaldsen

«I denne boken er det garantert mye morsomt å lese!»

Platedirektør, Talent Musikk

Endelig skal "I" gi ut bok!

boka Finn Erlansen På Dans Med Livet

Finn Erlandsen kliner til i kjent stil, og nå kommer boka som alle danseband-entusiaster både har gledet og gruet seg til! 

Det kommer neppe som en stor overraskelse at mannen bak slagere som «Røkke,Gjelsten og i», «I vil være statsminister i» og «Dimmetid» stadig har mye på hjertet. Nå forteller legenden fra Reddik sin historie, og leseren får et sjeldent innblikk i livet som dansebandmusiker gjennom flere tiår. Boka kunne lett forsvart polets aldersgrense, og MÅ leses!

 

Finn Erlandsen startet dansebandet Reddik sammen med Lars Egil Vågseter (senere også kjent fra Vassendgutane) allerede i 1973. Med seg i bandet hadde de Vebjørn Rokstad, Sven Bernt Ellingseter og Magne Asphol.

 

Nesten 50 år senere kan både Reddik og Erlandsen vise til utallige høydepunkter, men også et par solide dumper i veien ...

På den nevnte veien har Finn også vært innom andre band og prosjekter, og har ikke minst gjort seg bemerket som låtskriver. Det er vel ingen voksne mennesker i Norge som ikke har nynnet til «Røkke,Gjelsten og i», enten i Trøste & Bæres eller Reddiks versjoner.

Med utspring i ei lita bygd i Romsdal, klarte Finn å realisere drømmen om et langt liv på scenen. De fleste dansegulv i Norge har gynget til Reddiks rytmer og Erlandsens vokal, og en skal heller ikke se bort ifra at disse konsertkveldene har bidratt til å holde landets befolkningsvekst på stø kurs. Det ble som regel litt ekstra fart på festen da Reddik kom på besøk!

Underveis opparbeidet Reddik seg stor anerkjennelse og respekt i hele musikk-Norge, noe som ikke nødvendigvis er en enkel oppgave når en hører hjemme i dansebandsjangeren. 

Å være heltidsmusiker i et av Norges største danseband gjennom flere tiår, har selvsagt også hatt en pris. Boktittelen er dekkende, og historiene fra landeveien spenner fra å være gripende til morsomme – og noen ganger også ganske drøye! 

Erlandsen er dønn ærlig i formidlingen, og fortellingen vil stå igjen som et gnistrende kapittel i norsk musikkhistorie. Krydret med unike og fantastiske bilder fra forfatterens eget fotoalbum, vil «På dans med livet» bekrefte eller avkrefte alt du trodde du visste om musikerlivet på scenen, i baren og hvor enn kvelden ender ...

Forfatteren vet hva han skriver om, for denne gutten ble født med spellemannsblod på godt og vondt!
 

Dette er ikke en "vanlig" kampanje med folkefinansiering, for boka skal trykkes uansett. Likevel setter Finn umåtelig stor pris på alle bestillinger!

 

Et godt forhåndssalg vil gi prosjektet en start som det svinger av, og vil kunne være med å bidra til et større opplag – og kanskje til og med en liten lanseringsturné med både bokbad og musikk!

Bestill nå, og få boken levert gratis i posten så fort første opplag er klart fra forlaget*. 

*Utgivelsen er planlagt å komme i i bokhandelen før sommeren 2022. Kolofon Forlag tar likevel et forbehold om at det kan oppstå forsinkelser iht. trykketid. Alle som bestiller bok vil få oppdatert informasjon om bekreftet utgivelsesdato på e-post og på denne nettsiden.

Eventuelle spørsmål kan sendes til post@kolofon.no

 

Dans
bottom of page