top of page

Oppdragsbøker

Vi kan skrive alt for deg.

 

Alle har en unik historie. Bedriften. Kommunen. Organisasjonen. Idrettslaget. En oppdragsbok er en virkelig god måte å fortelle historien på. En slik kan vi lage for deg.

Bok gull

Mediahverdagen handler mer og mer om nisjer. Disse blir stadig mer finsiktet mot spesifikt definerte målgrupper. En bok med din egen historie treffer kanskje ikke bredt, men samtidig treffer du akkurat de du ønsker midt i blinken. Et slikt verk er med på å bygge tilhørighet, det styrker kunnskapen om interne forhold, og samtidig er sjansene store for at du øker lojaliteten og attpåtil skaper stolthet hos leserne. Uttellingen blir ofte overraskende sterk. Det har vi sett selv.

 

Alle elsker fortellinger

Trendbegrepet storify benyttes ofte i forbindelse med både merkevarebygging til innholdsmarkedsføring og reklame, og som grep på sosiale medier. Ren informasjon kan fort bli tamt og kjedelig, og mange tilfeller er det bedre å dramatisere innholdet. 

 

Et slags oppslagsverk over bedriftens historie kan selvsagt være interessant i seg selv, men dramatiseres stoffet til en fortelling, trigger det leserne på en helt annen måte. Og, ikke minst, lokker en fortelling mange flere til å åpne boka. Vi skriver boka, for trykt bok fungerer fremdeles best. Selvsagt kan den publiseres digitalt i tillegg, men forskjellen i engasjementet ved å trykke på en link, kontra å åpne innbydende permer, er merkbar. Det blir noe annet. Noe som føles godt å holde i. «Wow, en bok om oss!»

 

En oppdragsbok kan utformes som roman, rikt illustrert coffee table book eller en god blanding. Den kan også appellere i tegneserieform, blant andre muligheter.

 

Enklest mulig for deg

 

Kolofon Forlag leverer oppdragsboka du ønsker deg, uavhengig av sjanger. Vi har lang og bred erfaring med å lage og gi ut jubileumsbøker, biografier, fagbøker, reiseskildringer, kommunebøker og mange andre varianter av bestillingsverk. Prosjektet ditt er alltid i trygge hender hos oss! 

 

Dyktige forfattere, fotografer, illustratører, designere og researchere er med på laget vårt, og våre erfarne redaktører sørger for at hele prosessen går knirkefritt fra start til mål.

forfatterportalen vår får du full kontroll over lager og distribusjon. Boka blir også tilgjengelig for alle landets bokhandlere, både fysisk og på nett, om det er ønskelig. 

Ta kontakt med oss, så tar vi en hyggelig prat om prosjektet du ønsker deg.

Praktverk til kaffebordet

Kolofon Forlag publiserer i 2022 mellom 150 og 200 boktitler, og oppdragsbøker vil være en prioritert sjanger i vårt arbeid framover. Vi samarbeider gjerne med flere bedrifter, foreninger, organisasjoner, stiftelser eller andre om nye og spennende bokprosjekter. Velkommen til oss! 

utgitt bøker av kolofon forlag

Tegneserier og barnebøker

I samarbeid med Sveen og Emberland Illustrasjon har Kolofon stått for utgivelsen av flere vellykkede oppdragsbøker i ruteform. Tegneserie som formidler av historikk, enten for en kommune, by, idrettslag eller en bedrift, er faktisk en fantastisk god idé! Rent fortellerteknisk kan tegneserien beskrives som en svært rimelig dokumentarfilm, der spesialeffekter og skuespillere er gratis. 

Vi har også gitt ut barnebøker som har vært bestillingsverk fra kommersielle aktører og organisasjoner. Mulighetene er uendelige!

En godt planlagt bokutgivelse er i mange tilfeller selvfinansierende for oppdragsgiver. Verdien av en flott bok er gull verdt i bedriftens markedsføring, mens en idrettsklubb eller organisasjon med litt innsats kan sikre seg gode inntekter fra boksalg. Du trenger faktisk ikke å selge et voldsomt antall bøker før prosjektet går i pluss.

Priseksempel på oppdragsbok:

 

 

Vi har laget et priseksempel på en grunnpakke der følgende er inkludert:

 • egen forlagskonsulent som følger prosjektet fra start til mål

 • vi ordner forfatter som skriver manuset

 • research av materiell og intervjuer av personer som har historier som skal være med i boka

 • redaksjonelle tjenester som redaktør, språkvask og korrektur av manuset

 • bokdesign og ombrekking av boka med tekst og bilder, komplett frem til trykkeklare filer

 • omslagsdesign

 • tildeling av ISBN nummer (International Standard Book Number)         

 • avlevering av plikteksemplarer til Nasjonalbiblioteket

 • registrering i Mentor, bokhandlernes database

 • lagring og distribusjonstjenester i henhold til avtale

 • nettversjon av deler eller hele boken som blabar PDF

 • trykking av 500 bøker i fullfarge og størrelse 17x24 cm,  der antatt sidetall er 200

 • produksjon og oppmelding av e-bok

Pris komplett for leveransen er kr 290.000 (ekskl. mva.)

 

 

bottom of page