top of page
Søk

Bind II om Rudolf Nilsen

Jon Arne Corell er ute med andre bind av sin fortelling om Rudolf Nilsen, arbeiderklassens poet.

BIND II: Jon Arne Corell har nå skrevet to bind om Rudolf Nilsen (Foto: privat).


Jon Arne Corell er født i 1949, er visesanger, komponist og tidligere redaktør og produksjonssjef i Aschehoug forlag. Han har undervist som lektor i mange år, og har matematikk hovedfag. Denne boka er hans debut som sakprosaforfatter.


Han har gjort karriere av å tonesette og fremføre mange av tekstene til Rudolf Nilsen, og har vært en sentral figur i det norske visemiljøet.


Liv og diktning

Rudolf Nilsens dikt har vært de mest leste og framførte i Norge, både mens han levde og senere. I biografiens andre bind følges hans liv og diktning etter den store splittelsen i den norske arbeiderbevegelsen i november 1923.


Hans parti NKP, Norges kommunistiske parti, er et naturlig tema i sammenhengen. Vi blir kjent med en ung manns personlige liv, hans hustru Ella Quist Nilsen, og hans familie. Hvem var han, hva skrev han, hva var han opptatt av?Mye ukjent

De originale og epokegjørende diktene som ble trykket i samtidens aviser og hefteutgivelser, blir i boken visuelt levendegjort i en samtidig kontekst. Vi møter Rudolf Nilsen som journalist i Norges Kommunistblad (NKB) der hans store og vidtfavnende produksjon av alvorlige, humoristiske, og ironisk-sarkastiske tekster ble trykket.


Med mange nye og hittil ukjente foto, og materiale som det ikke før er lagt vekt på, følger vi hans liv og eventyrlige siste reise i Frankrike og Spania. Han var på jakt etter inspirasjon og nye dikt til det som skulle bli hans tredje diktsamling, Hverdagen, som hans kone Ella fikk utgitt på etter-høsten etter hans død i april 1929.


留言


bottom of page