top of page
Søk

Folksomt på årets første Kolofonbad

Litteraturhuset i Oslo var arena for årets første bokbad i regi av Kolofon Forlag.


Forfatter Jan Bjørneboe var programleder for Kolofonbadet og boklanseringen som forlaget arrangerte i «Skram-salen» torsdag kveld.


LYDHØRE: Publikum i Litteraturhusets «Skram-sal» fikk møte fem av Kolofon Forlags forfattere (Foto: Vibecke Marsdal).


– Det var fint å komme ut av koronarestriksjonene og la noen av våre forfattere møte sine lesere ansikt til ansikt igjen, sier en fornøyd forlagssjef, Widar Løw Trondsen.



Flere Kolofonbad


Han er også fornøyd med oppmøtet på Litteraturhuset i Oslo. Forlagssjefen synes det lover godt for neste Kolofonbad, som arrangeres samme sted i slutten av mars.


Løw Trondsen sier at Kolofon Forlag AS også har flere lanserings-arrangementer på trappene, blant dem ett i Trondheim 11. mars.


MANGE UTGIVELSER: Kolofon Forlag publiserer på vegne av 150-200 forfattere en lang rekke bøker også i 2022. Torsdag ble fem av dem lansert i Litteraturhuset i Oslo. (Foto: Vibecke Marsdal).


Torsdag fikk publikum møte forfattere: Jan Bjørneboe, Venke Gangstø, Hege Winnem, Per Søetorp og Kristian Ilner.



Ny Bjørneboe-roman

De fem har nå lansert hver sine svært forskjellige bøker i mange sjangere. Bjørneboe har gitt ut sin fjerde bok, romanen «Gutten som ville», inspirert av forfatterens egen oppvekst i en norsk industriby.



Mer krim fra Gangstø

Venke Gangstø lanserte boken «Før bjørnen er skutt», en krim der Longyearbyen og Svalbard er rammen for handlingen.


Dette er den andre boken i serien med etterforsker Silje Johnsen. Den første, «Bed & Breakfast», kom ut i 2020.



Lær å stå støtt

Hege Winnem har utgitt boken «Mellom to jobber». Karriereveilederen, gestaltterapeuten og mentaltreneren Winnem lærer deg hvordan du steg for steg bygger og styrker din egen jobbidentitet, slik at du står støtt i møtet med arbeidsmarkedet.



Selvbiografisk

Per Søetorps bok, «Kommer ikke far mer?» er en selvbiografisk skildring av pinsekarismatisk radikalisme og ung naivitet. Samtidig er det en bok om smertefulle tap og brutte relasjoner, personlighetsproblematikk og helbredelse.



Krigshistorie

I boken «De tyske soldatene på Alfaset», med undertittelen «Fra heltedyrkelse til forsoning», og som er denne forfatterens fjerde bok, beskriver juristen og fagforeningsrådgiveren Kristian Ilner skjebnene til 10 tyske soldater, gravlagt på Alfaset i Oslo. Gjennom deres historier, forsøker Ilner å gi nytt perspektiv til okkupasjonen av Norge, innsikt i tysk historie og oppgjøret med nazismen.



FORLAGSJEF Widar Løw Trondsen (i midten til høyre), flankert av forfatterne Jan Bjørneboe og Kristian Ilner. Per Søetorp, Venke Gangstø og Hege Winnem lanserte også sine bøker torsdag kveld. (Foto: Vibecke Marsdal).






bottom of page