top of page
Søk

Legen og hans kjære som berørte stjerner

Som ung legestudent i Danmark møter han henne. Hun har hestehale, fregner og smilehull. Sammen opplever de å finne det vi alle leter etter. Den store kjærligheten.


Knut Arve Omdal debuterer med boken «Å berøre stjerner». Vi blir med Knut og Susanne gjennom hverdag og fest, familieforøkelse, gleder og utfordringer.


KJÆRLIGHET: Kommunelege i Sauda, Knut A. Omdal, gir i sin debutbok leseren et nært innblikk i både den store kjærligheten og arbeidet som lege. (Foto: Grete Hopland Ravn)


Dette er en historie om å bry seg. Om å se det store i det små. Men mest av alt er dette en sann historie om å elske, høyt, dypt og inderlig, og om å bli elsket tilbake.


Selv beskriver forfatteren deres første møte slik: «Der i sofaen satt en pike som lyste godhet. Jeg hilste sjenert, og opplevde en følelse jeg aldri før hadde kjent på. En følelse av at brystet ville sprenges ...


Livsglede

Knut Arve Omdal har sin legeutdannelse fra Århus Universitet og Universitetet i Oslo. Han har arbeidet innen mange fagfelt, men hovedarbeidsområdet er allmennmedisin. I dag arbeider Omdal som kommuneoverlege i Sauda.


I boken får vi derfor også innblikk i det travle livet til en lege, hvor vanskelig og tøft det til tider kan være, men også hvor verdifullt og givende det er å kunne hjelpe andre.


– Boka handler om våre 20 første år sammen, og dette er en historie full av livsglede! sier forfatter Knut A. Omdal.


Presseomtale

Avisa Ryfylke skriver: «Midt i koronatida, med vaksinemas, smittesporing og lange arbeidsdagar, la kommuneoverlege Knut Arve Omdal siste hand på verket til si første bok; «Å berøre stjerner». Her skildrar han korleis han som ung, beskjeden legestudent i Danmark møtte Den Store Kjærleiken. Ho heitte Susanne og var «en pike som lyste godhet». I 2016 må Susanne gi tapt for kreften. Gjennom boka heidrar Omdal minnet om henne som han «fikk berøre stjernene» saman med, i historia om dei første 20 åra dei fekk saman. Biografisk «Å berøre stjerner» er først og fremst ei nær skildring av eit kjærleiksforhold mellom to menneske som tilfeldigheitene førte saman.»


Avisa Grannar skriver: «Han er ein idealist, og opptatt av å ha ei meining med livet. Knut Arve Omdal (64) si meining med livet, var å hjelpa andre. Det førte han inn i legeyrket, og no har han skrive bok om dette – og den store kjærleiken.


Fornøyde lesere

Noen av leserne har gitt forfatteren gode tilbakemeldinger: «Boken er lettlest, velskreven og rørende.» «Måten du skriver på gjør at det var vanskelig å legge fra seg boken.» «For en utrolig fin historie og flink forfatter. En fryd. Tusen takk!» «En nydelig og rørende bok.»


Én leser skriver: «Jeg må si du har skrevet en veldig god bok. Du er god til å beskrive magien i de hverdagslige små øyeblikkene som nettopp utgjør selve livet.»


En annen: «Takk for en utrolig fin bok du har skrevet! Og for hva du har delt med oss lesere! Lettlest, god og rørende! Ser fram til også neste bok.»

Comments


bottom of page