top of page
Søk

«Gata vårres» på gamle Voldsminde glemte han aldri. Egil Brensholm er aktuell med romanen Lamoramp

«Gata vårres» på gamle Voldsminde glemte han aldri, og i år debuterer Egil Brensholm med romanen Lamoramp. Her beskriver han oppvekstmiljøet på Lademoen gjennom hendelser fra virkeligheten, men med oppdiktede personer.


Aktuell med ny roman: Egil Brensholm bodde på Voldsminde på Lademoen da har ble født i 1950 til og til og med 70-tallet da han var pol-ekspeditør og student. I 1981 flyttet han til Nord-Norge og jobba i 40 år som lærer og skoleleder, de siste årene på Andenes. Han er gift og har to voksne barn.


Viktige temaer i Lamoramp er vennskap mellom gutter, kulturhistorie og skolehistorie. Året er 1963 og de primære hovedpersonene er to kompiser på snart 13 år som gjennom sine opplevelser i «gata vårres», på Lademoen og Nerlamon (Svartlamon), gir oss innblikk i trekk fra områdets kulturhistorie og skolehistorie.
Romanen søker å balansere det personlige og det samfunnsmessige ved å presentere de unges opplevelser og utfordringer i en tid og et sted preget av forandringer. Romanen har to tidslinjer; i tillegg til 1963 sitter hovedpersonen Eivind som psykolog-student i 1973 på lesesalen og reflekterer over sine opplevelser i skoleårene.


Comments


bottom of page