top of page
Søk

Motivasjon til å levere hver dag

De fleste av oss trenger av og til hjelp. Nå kan du få gode motivasjonsråd fra en rekke eksperter.


Daniel Osen har skrevet en bok nettopp med tittelen «Motivasjon», der du fra A til Å får råd fra psykologer, mentaltrenere og forskere og refleksjon og tips fra forfatteren selv.


«Motivasjon» utgis på Kolofon Forlag denne høsten.


ENGASJERT: Daniel Osen beskriver seg selv på Twitter som «over normalen interessert i motivasjon». Nå har han skrevet bok med råd og tips (Foto: privat).


Videreformidling


Boka er både en videreformidling av forskning, studier og undervisning, samtidig som den er konkret. Forfatterens tilnærmingsmåte er nøktern og jordnær:


– Ting skjer ikke over natten, er Osens utgangspunkt. Du får ikke «sju steg til en slankere kropp» eller «hemmeligheten bak suksessen» i denne boka, derimot metoder som forfatteren tror vil hjelpe den som vil holde motivasjonen oppe over lengre tid.


Det dreier seg om å finne motivasjon til å leverer hver dag.


Bakgrunnen for å skrive boken kommer blant annet fra årelang erfaring i Forsvaret. Der har forfatteren jobbet med sikkerhet, og har deltatt på kurs for å kvalifiseres til sikkerhetsleder og datasikkerhetsleder, blant annet i regi av Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) og Telenor med gjester fra Forsvaret, politi, PST og departementene.


Utdanning og erfaring ellers er også en del av forfatterens motivasjon for å skive bok. Han har bachelor i beredskap og krisehåndtering (samfunnsvitenskap og ledelse) med fordypning i personvern.

«Dødelige»


Daniel Osen bruker også motivasjonsteorier han har utviklet og kunnskap han har tilegnet seg i sitt virke som skribent og foredragsholder. Osen er opptatt av breddeforståelse når han arbeider med motivasjon. De fleste av oss trenger det.


Og motivasjonshjelpen Osen kommer med er ikke myntet på eliten. Den er ment for det forfatteren beskriver som «dødelige mennesker som spiser fredagstaco mens de ser på Farmen, 71° nord, eller annen underholdnings-tv».


Forfatteren synes selv at det viktigste med boka er menneskers ufiltrerte og ekte historier. Noen er helt «vanlige», andre beskriver små eller store problemer som det fins råd for å ordne opp i.
Comments


bottom of page