top of page
Søk

Ny bok om Rudolf Nilsen

Jon Arne Corell er bokaktuell med en ny bok om Rudolf Nilsen, arbeiderklassens poet.


Corell har tidligere utgitt kriminalromanene «Data i sporet» (1985) og «Datasmuglerne» (1989). Han er ellers kjent som visesanger gjennom en lang rekke år.


BOKAKTUELL: Visesangeren, komponisten og forfatteren Jon Arne Corell er aktuell med første bind av en biografisk fortelling om Rudolf Nilsen (Foto: Privat).


Sentral skikkelse

Jon Arne Corell er født i 1947, utøver, komponist og forfatter, en sentral skikkelse i den politisk engasjerte visesangbevegelsen i Norge i 1970-årene, og kjent blant annet fra musikkgruppa «På stengrunn».


I 1975 ble han nominert til Spellemannprisen, etter å ha utgitt visealbumet «Enda en vår – tilby en sang».


Han huskes fra visemiljøet på Dolphin i Oslo, der han fremførte sanger av størrelser som Stig Dagerman og Fred Åkerström, men Corell begynte etter hvert å skrive egen musikk, ført og fremst til dikt av nettopp Rudolf Nilsen, som han nå er aktuell med en bok om.


Biografisk

Første bind av to har tittelen «Rudolf Nilsen - arbeiderklassens poet», og er en biografisk fortelling fra perioden 1901-1923.


Vi følger hans liv og hans vei frem til splittelsen i den politiske arbeiderbevegelsen, og vi får innblikk i hvordan Rudolf Nilsen utvikler seg som dikter i disse årene.

2 Comments


Dagerman og Fred Åkerström, men Corell begynte etter hvert å skrive egen musikk, ført og fremst til dikt av nettopp Rudolf Nilsen, som han nå er aktuell med en bok om. geometry dash subzero

Like

Which are the initial steps a student should online paper writer take when composing a truly outstanding piece? You should note them in your paper, and outline them in an appropriate manner.

Like
bottom of page