top of page
Søk

90 forfattere med i konkurransen

Oppdatert: 9. mai 2023

Ved fristens utløp hadde Kolofon Forlag fått inn mer enn 150 bidrag til høstens novellekonkurranse.

GRATIS: Nå kan én av dine innendte noveller bli med i en ny samling. Kolofon Forlag betaler for utgivelsen. Forfatterne får alle salgsinntektene (Foto: Bibliotheek Bornem).


– Helt utrolig, og veldig morsomt. Skrivelysten blomstrer og lever i beste velgående rundt omkring i landet.


Det sier en godt fornøyd forlagssjef, Widar Løw Trondsen, om den store oppslutningen som skribenter fra fjern og nær har gitt bokprosjektet.


Bredt kjærlighetstema


Oppfordringen fra Kolofon Forlag tidligere i høst var: Send oss en skjønnlitterær historie med kjærlighet som tema, og du kan få plass i en splitter ny novellesamling. Helt gratis.

Kolofon Forlag spanderer bokutgivelsen, og den vil bli lansert i alle våre mediekanaler i løpet av mai og juni i 2023.


Bredt tema

Forlaget lot bidragsyterne stå fritt. I konkurransereglene heter det: Kjærlighet er mye og mangt, ja, kanskje omfatter det absolutt alt. Både på godt og vondt. Fra kjærlighet til huskatten som ikke er der lenger, en stille stund på terrassen, en vakker naturopplevelse, et barndomsminne, et barnebarn, en kjæreste, uansett kjønn, eller kanskje kjærligheten til selve livet? Vi setter ingen grenser for hva innholdet skal være, så lenge det er kjærligheten som hylles.


Stort spenn

De innsendte bidragene gjenspeiler nettopp forlagets ønskemål. Her er det noveller om svært mange sider av temaet kjælrighet.


– Vi har fått inn 158 noveller, og det skal bli spennende å se resultatet av juryens arbeid, sier forlagsjef Trondsen.


Jury plukker

Det er Kolofon Forlags redaksjon som utgjør juryen. Alle bidragene blir gjennomlest og vurdert. Nåløyet er imidlertid trangt. Mellom 20 og 30 noveller får plass, avhengig av lengden på de bidragene som plukkes ut. Deretter starter arbeidet med å tilrettelegge og ferdiggjøre en splitter ny novellesamling. «Størst av alt er kjærligheten» utgis på Kolofon Forlag i løpet av mai 2023.


De som blir valgt ut og vurdert som gode nok for en plass i boken, får også gratis korrektur før gratis utgivelse, og alle bokens salgsinntekter fordeles med like deler til hver av de utplukkede bidragsyterne.


Alle som har bidratt blir tilskrevet om resultatet av juryens arbeid, som vil pågå i høst og utover vinteren.

1 Comment


Hei!

Hvor mange noveller kan man sende inn?

Like
bottom of page