top of page
Søk

Trangt om plassen på skrivekurs

Det første av årets skrivekurs hos Kolofon Forlag med Jørgen Moltubak ble påbegynt tirsdag.


Da forlaget inviterte til deltakelse tidligere i år, ble det første kurset som nå er i gang fulltegnet på et blunk. Derfor ble et ekstra kurs satt opp, også her ble alle plasser reservert i løpet av bare noen få dager.


– Skrivelysten er fremdeles stor rundt omkring i landet, sier en fornøyd forlagssjef i Kolofon Forlag AS, Widar Løw Trondsen. Han eier og leder Norges største forlag for forfattere som vil gi ut sine bøker selv.

SKRIVEKURSENE i Kolofon Forlags lokaler ved hovedkontoret i Oslo ble fulltegnet på kort tid. Tirsdag og onsdag kan nye forfattere bli født (Foto: Vibecke Marsdal).


Neste skritt

Deltakerne i Kolofons kursserie, under tittelen «Fra idé til bok», er skreddersydd de ulike stadiene i en skriveprosess.


I første del lærer deltakerne hvordan en vordende forfatter kommer i gang med et bokprosjekt. Utgangspunktene er ulike. Noen har kanskje skrevet litt, eller hatt lyst til å skrive, og er nysgjerrige på hvordan skrivingen tas et skritt videre.


På kurset gjennomgår Jørgen Moltubak de viktige valgene og avgrensningene som må tas i startfasen av et bokprosjekt. Det undervises i ulike sjangere og målgrupper, og kursdeltakerne får praktiske skriveøvelser som hjelp til å ta de første skrittene mot arbeidet med en egen bok.


Erfaren kursleder

Kursleder Jørgen Moltubak er utdannet litteraturviter og er forfatter av en rekke bøker.

Han har jobbet som norsklærer i skolen og som redaktør og manuskonsulent i over 20 år.


Nå er han daglig leder av Manushjelp.no og erkjent som en inspirerende og dyktig lærer.


KURSLEDER er litteraturviter og forfatter Jørgen Moltubak (Foto: Vibecke Marsdal).


Nye forfattere

Skrivekurs kan være starten på et nyttt forfatterskap, eller fortsettelsen av ett. Det gjelder å ikke gi seg. Slike skrivekurs er ett av tilbudene Kolofon Forlag har for å finne frem til nye, litterære stemmer, andre tiltak kan være den store novellekonkurransen som forlaget utlyste i fjor høst.


Hele 158 bidrag ble innsendt innen fristens utløp, bare 28 nådde gjennom juryens nåløye, og nå foreligger resultatet:


«Størst av alt er kjærligheten», en novellesamling der kjente og ukjente skribenter og forfattere fikk utgitt sine arbeider i bokform aldeles gratis, i tillegg går inntektene av salget også til forfatterne.
コメント


bottom of page