top of page
Søk

28 forfattere i ny novellesamling

Kolofon Forlag inviterte til novellekonkurranse høsten 2022. Nå har juryen plukket ut 28 av de 100 innsendte bidragene.


– Deltakelsen var overveldende, sier forlagssjef Widar Løw Trondsen, som synes juryen hadde en vanskelig oppgave. – Det er mange skriveføre der ute, og utvelgelse blant mye bra er alltid en vrien jobb, men de 28 som kom gjennom nåløyet vil få sine bidrag publisert i en ny bok, helt gratis, sier forlagssjefen.

FORLAGSSJEF Widar Løw Trondsen gleder seg til Kolofon Forlags novellesamling «Størst av alt er kjærligheten» kommer ut. 28 forfattere bidrar (Foto: Stig Nilsson).


Kjærlighet som tema

Da Kolofon Forlag inviterte til novellekonkurranse for et halvt år siden, skrev forlaget på sine hjemmesider at bidragsyterne kunne stå fritt, men vi la noen føringer:


Kjærlighet er mye og mangt, ja, kanskje omfatter det absolutt alt. Både på godt og vondt. Fra kjærlighet til huskatten som ikke er der lenger, en stille stund på terrassen, en vakker naturopplevelse, et barndomsminne, et barnebarn, en kjæreste, uansett kjønn, eller kanskje kjærligheten til selve livet? Vi setter ingen grenser for hva innholdet skal være, så lenge det er kjærligheten som hylles.


Hele 100 forfattere og 158 innsendte bidrag tok forlaget på ordet. Kjærlighet i alle slags former og varianter er skjønnlitterært beskrevet og sendt inn, utvalget er gjort, og i løpet av våren utgis novellesamlingen «Størst av alt er kjærligheten».


Hele landet

Forfatterne fordeler seg godt spredt over vårt landstrakte land. Skribenter fra nord til sør, både han, hen og hun er med som hovedpersoner, og vi får fortellinger om kjærlighet som aldri ruster, om forhold som skjærer seg, om lengsel etter den store kjærligheten, opplevelser av noe som er stort og ekte, sorg, svik, forelskelse, glede og dypfølt tilknytning til personer, steder eller minner …


«Størst av alt er kjærligheten» favner vidt, og blir forhåpentligvis godt lesestoff for mange.


Noen av dem som kommer med i samlingen er debutanter, andre har publisert flere bøker og fortellinger tidligere.


Vi kommer tilbake med mer nytt så snart utgivelsesdatoen er klar, det blir ikke veldig lenge til, bokens manus er allerede sendt til korrektur.

Comments


bottom of page