top of page
Søk

Byen som aldri forlater deg

Oppdatert: 29. mar. 2022

Berlin er tema for forfatter Svein Olav Kolsets fjerde bok.


Han lurer på hva det kan være med Berlin, som gjør et så sterkt inntrykk på besøkende.


– Denne byen som aldri forlater deg har du først besøkt den, skriver han, og viser til en by som er storslagen, med en brutal historie bak seg, og som blant annet beskrives som et knutepunkt for kultur, kunst, arkitektur, skjønnhet og råskap.


Nå lanseres boken «Berlin – noen andre steder» på Kolofon Forlag.


BRUKSBOK: Svein Olav Kolsets fjerde bok kommer ut på Kolofon Forlag. Reiser du til «byen som aldri forlater deg», kan 50 turtips brukes til å finne frem, og til å skape ditt eget Berlin (Foto: Privat).


Bok om sin sønn

Svein Olav Kolset er født i 1951, og er professor emeritus ved Universitetet i Oslo. Han debuterte som forfatter på forlaget Grieg bok i 2005, med «En sjelden kar – en fars beretning». Debutboken handler om hans multifunksjonshemmede sønn Torgeir, familiens mestring av hverdagen og om hvordan det som syntes umulig ble til en positiv kraft.


I 2011 ble denne boken revidert og utgitt av Dinamo forlag, også i engelsk versjon: «An exceptional fellow – a fathers story».


Samme år utkom boken «Spis deg best – Mat for deg som vil yte langt og lenge», også på Dinamo forlag, der Kolset var bokens redaktør sammen med Heidi Holmlund, Kristoffer Hovland og Ståle Johansen. Her gis råd om hva, hvordan og hvor mye du bør spise før og etter trening.


I 2019 gav han, sammen med Marianne Nordstrøm, ut læreboka «God mat for kropp og helse. Ernæringsarbeid for personer med utviklingshemming


Preget av Berlin

– Berlin har preget oss alle, mener Svein Olav Kolset i sin nye bok. Han er også opptatt av at denne byen både utfordrer, overrasker, gir motstand og gleder en besøkende. Som tittelen antyder: «Berlin – noen andre steder», beveger han seg litt utenfor de vanlige stedene, men ikke langt.


50 steder er utvalgt og nærmere omtalt i denne utgivelsen. Det er en bruksbok, som leseren kan benytte seg av for å finne frem, enten du går, busser, leier sykkel, eller tar den med deg på U-bahn for å utforske begivenheter, severdigheter, mennesker, kunst og historie.


– Bruk boken, og finn ditt eget Berlin, er forfatterens oppfordring.

Comments


bottom of page