top of page
Søk

Dystre statistikker viser at det trengs sladrehanker!

Rita Esperø Hansens nye bok «Sladrehank skal selv ha bank!» kaster lys over en hjerteskjærende historie om en dedikert spesialpedagog som til slutt ble ufør på grunn av mobbing og trakassering i skoleverket.

NY BOK: Rita Esperø Hansen er utdannet lærer- og spesialpedagog, bosatt i Tromsdalen. Nå er hun aktuell med boken «Sladrehank skal selv ha bank! – Fra spesialpedagog til ufør – om mobbing og trakassering i skoleverket». Tidligere har hun utgitt diktboken

«Alt det jeg ikke kan fortelle».


«Sladrehank skal selv ha bank!» tar leserne gjennom forfatterens personlige reise og dokumenterer hvordan Tromsø kommune, hennes tidligere arbeidsgiver, håndterte hennes varslinger om alvorlige kritikkverdige forhold. Resultatet av denne svikten er gjengjeldelser, mobbing og trakassering som til slutt fører til at forfatteren blir 100% ufør.


«Etter år med behandling og tilfriskning tar jeg utfordringen med å se meg tilbake, gjennomgå store mengder dokumentasjon og lytte til timevis med opptak, hvor det snakkes om et menneske jeg verken kjenner eller har hørt om tidligere! Jeg finner tilbake til den vettskremte læreren som hadde det tryggest med hjelmen på og pepperspray i lommen. Jeg er sladrehanken som ble møtt med unnfallenhet.»


Boken gir en åpenhjertig skildring av hvordan mangelfull og feilaktig håndtering av slike situasjoner kan ødelegge en persons helse og karriere. Rita Esperø Hansen deler også sin personlige reise med å takle diagnosen PTSD (posttraumatisk stresslidelse).


«Jeg håper at det jeg skriver om ikke bare blir gjenkjennelig, men treffer i magen og hjertet, ikke fordi du er utsatt selv, men fordi du evner å forstå. Dystre statistikker viser at det trengs sladrehanker – la de få sin rettmessige plass og lytt til det de har å fortelle!»Comments


bottom of page