top of page
Søk

Fleretasjes humor demonstrert til fulle

– 101 er ute, sier Venstre-profil Roar Sollied, som er bokaktuell med 101 humoristiske historier fra musikklivet i Midt-Troms og der omkring.


I boka «Rocking hippocampus» florerer både lokale navn og institusjoner og nasjonalt og internasjonalt kjente artister på besøk i regionen.


Både egne og andres musikkminner er med i denne utgivelsen fra Kolofon Forlag AS og Sollied Docs.

SLÅR TIL: Roar Sollied har bakgrunn som trommeslager i en rekke band. Han gir nå ut egne og andres musikkminner i boken «Rocking hippocampus».


Striptease-jobb

– Jeg fant noen notater etter mange år som utøvende musikant og syntes det var for galt at ingen andre skulle få kjennskap til disse historiene, sier Roar Sollied.


– Det er musikkliv på godt og vondt vi snakker om, og selv om opplevelsene er lokale, tror jeg nok alle musikere som har reist til og fra spillejobber vil kjenne seg godt igjen. Bandbiler streiker, og besøkende artister av lokalt, nasjonalt og internasjonalt kaliber kommer ofte til noe annet enn forventet. Også publikum vil nok huske dansefestene og konsertene. For min egen del husker jeg blant annet at jeg mistet jobben fordi jeg bare måtte på Pussycats-konsert.


– Her er det mange viderverdigheter å glede seg over, sier Roar Sollied, som har bakgrunn som trommeslager i flere band.


I boka beskrives inngående en på den tiden temmelig skandaløs opptreden, der et lokalt band spilte i forbindelse med en stripteaseforestilling. Problemet var at oppvisningen foregikk på en yrkesskole med damebesøk fra ungdomsskolene. Rektor var «meget rystet», og Dagbladet slo begivenheten stort opp. Denne kjente episoden overgås likevel av Trubadurex, - sekstetten som startet i et bryllupsoppdrag, men som i løpet av natta gradvis ble redusert til duo i en barnedåp.

Velkjent politiker

Roar Sollied er født i 1953 og har lang politisk erfaring gjennom 30 år. Han har blant annet vært kulturutvalgsleder og fylkesråd for utdanning i Troms, medlem av Venstres landsstyre og sentralstyre og styreleder i Kulturskolerådet i Troms og Svalbard. Han er nå styreleder i Midt-Troms museum og tilbake i lokalpolitikken.


Sollied har vært ansatt ved Forsvarets høgskole og jobbet som språklærer i videregående skole og som lektor ved Universitetet i Tromsø.

– Koker over

Velkjente Tore Skoglund er raus i sin omtale på baksiden av boka. Han mener den «koker over av ordspill, assosiasjoner og digresjoner». Skoglund karakteriserer «Rocking hippocampus» slik:


– Roars humoristiske sans og fleretasjes humor får du demonstrert til fulle.

Kunstneren og bluesmannen Svein Arild Berntsen har levert 16 originale tegninger til boka, og er mannen bak maleriet «Riff i rødt» som preger coveret.


ILLUSTRERT: Svein Arild Berntsen har levert 16 originale tegninger til boka.


Video og podcast

Offisiell lansering ble gjennomført hos «Fruene på torget» på Finnsnes. Samme dag publiserte også Kolofon Forlag et videobokbad med Roar Sollied på sin YouTubekanal.


Samtalen med reporter Stig Nilsson er også tilgjengelig som podcast på Spotify, Apple, Google og Deezer.


Boka er allerede i salg hos bokhandlere og alle landets nettbokhandlere.
Comentarii


bottom of page